Kasper Kamperman

Kasper Kamperman

Docent en Course Developer

Creative Media & Game Technologies

"Succes begint bij nieuwsgierigheid"

Mijn verhaal

“Het werken met studenten zorgt ervoor dat ik voortdurend met nieuwe dingen bezig  ben. De ontwikkelingen gaan zo snel en er is oneindig veel inhoudelijk en kwalitatief goed aanbod online beschikbaar. Het is bijna niet meer mogelijk om jezelf een expert te noemen op dit vakgebied. Maar dat is wat mij betreft ook niet waar het als docent in deze generatie om draait. Ik zie mezelf veel meer als een gids. Ik leer studenten hun eigen pad uit te stippelen, hun dromen waar te maken, hun leergedrag te optimaliseren, zichzelf de juiste vragen te stellen. Wat mij zin en plezier in m’n werk geeft is om studenten te zien groeien, uit hun comfortzone te treden en daarmee het uiterste uit zichzelf te halen. Het begint allemaal bij hun eigen nieuwsgierigheid. Door kleine stapjes te maken komen ze verder dan ze ooit hadden verwacht. Dat gaat niet over cijfers. Veel studenten komen binnen en zijn gewend om voor een cijfer te werken. Dat gaat volgens mij ten koste van creativiteit en innovatiekracht. Ik laat ze inzien dat het veel belangrijker is om plezier te hebben in het studeren, een portfolio op te bouwen en mooie dingen te maken.”

Mezelf ontwikkelen

“Ik geef natuurlijk ook les in inhoudelijke vakken. Daarom vind ik het belangrijk om naast het lesgeven actief te zijn binnen mijn vakgebied en mezelf te ontwikkelen. Saxion geeft die ruimte. Door parttime te werken kan ik mijn werk bij Saxion combineren met het ondernemerschap. Ik werk als zelfstandig ondernemer in creatieve technologie, ik ontwerp bijvoorbeeld digitale installaties voor interactieve tentoonstellingen. Het zijn altijd projecten waarbij technologie wordt ingezet om een bepaald doel te bereiken. Living technology dus. Dat kan gaan over storytelling, maar ook over andere creatieve doelen. Dat is wat ik mijn studenten wil leren: hoe ze technologie kunnen inzetten om hun creatieve en innovatieve ambities waar kunnen maken.” 

Kasper Kamperman Kasper Kampermans

Collega's vertellen. Lees hun verhalen

Als je bij Saxion komt werken, krijg je er ruim 2.700 collega's bij. Maak hieronder kennis met een aantal van hen. Zo krijg je een goede indruk van hun werkzaamheden, lees je wat zij leuk vinden aan hun baan en hoe zij bijdragen aan uitstekend en inspirerend onderwijs!

Kasper Kamperman, Saxion Kasper Kamperman Docent en Course Developer Creative Media & Game Technologies
Frank Evers, Saxion Frank Evers Docent Marketing en Nieuwe Media Hospitality Business
Maerhaba Yishake, Saxion Maerhaba Yishake Docent Business, Building & Technology
Lonneke Brands, Saxion Lonneke Brands Instructional Designer ICTO