Frank Evers, Saxion

Frank Evers

Docent Marketing en Nieuwe Media

Hospitality Business

“Ik ben meer ondernemer dan ooit. Er is volop ruimte voor initiatieven en innovatie”

Mijn verhaal

“De weg naar succes gaat volgens mij over plezier. Als iets leuk is, trekt dat de aandacht en wat aandacht krijgt, dat groeit. Dus als docent wil ik het graag leuk maken voor mijn studenten, ik wil ze vermaken. Ze mogen tijdens mijn colleges best het gevoel krijgen dat zij op de voorste rij in het theater zitten. Als ik ze kan boeien, haalt dat het beste in ze naar boven en dan ontstaat er een mooie wisselwerking. Het houdt mij namelijk ook scherp. Ik leer net zo goed van hen, als zij van mij. Het is interessant om te horen hoe ze denken over de wereld en wat hen beweegt. Ik vind dat heel inspirerend.

Ik was een drukbezette zelfstandig ondernemer toen ik het onderwijs instapte. Het bijzondere is dat ik me binnen Saxion meer ondernemer voel dan ooit. Er is volop ruimte voor initiatieven en innovatie. Ik geef als docent invulling aan de vakken die ik geef en bepaal hoe mijn lessen eruitzien. Daarnaast bemoei ik me opleidingsbreed met de ontwikkeling van het onderwijs, gevraagd en ongevraagd. Dat gaat bijvoorbeeld over studenttevredenheid, over manieren om feedback te krijgen en over beoordelingssystematiek. Maar ook over het imago en de positionering van de opleiding. Ik voel me dus niet alleen docent, ik ‘ben’ ook Saxion.

Waar ik vooral met studenten aan werk, ter voorbereiding op hun carrière, is hun wendbaarheid en eigenheid. Het is belangrijk om te ontdekken wat zij willen en waar hun talenten liggen, dat zij hun karakter vormen. Het gaat steeds minder om theorie stampen, maar om theorie snappen. Dus voeren we discussies, ze vormen een mening en leren hoe ze omgaan met tegengestelde belangen. Ervaring opdoen in het buitenland is een belangrijk onderdeel van de studie. Niet alleen vanwege het internationale karakter van de opleiding en de branche waarin ze straks aan het werk gaan. Vooral omdat ze in het buitenland zichzelf echt leren kennen. Dat is het mooiste studieresultaat dat er bestaat.”

 

Frank Evers, Saxion Frank Evers, Saxion

Collega's vertellen. Lees hun verhalen

Als je bij Saxion komt werken, krijg je er ruim 2.700 collega's bij. Maak hieronder kennis met een aantal van hen. Zo krijg je een goede indruk van hun werkzaamheden, lees je wat zij leuk vinden aan hun baan en hoe zij bijdragen aan uitstekend en inspirerend onderwijs!

Kasper Kamperman, Saxion Kasper Kamperman Docent en Course Developer Creative Media & Game Technologies
Frank Evers, Saxion Frank Evers Docent Marketing en Nieuwe Media Hospitality Business
Maerhaba Yishake, Saxion Maerhaba Yishake Docent Business, Building & Technology
Lonneke Brands, Saxion Lonneke Brands Instructional Designer ICTO