Maerhaba Yishake

Maerhaba Yishake

Docent

Business, Building & Technology

"Cultural awareness ontwikkelen, dat is belangrijk"

Mijn verhaal

"Mijn hoofdvak is Engels, en daarnaast geef ik ook lessen in cultuur en ethiek, bijvoorbeeld Cultural Diversity Management. Door mijn achtergrond en talenkennis ben ik in de breedte inzetbaar en kan ik mijn lessen ook multidisciplinair inzetten. Dat is het mooie aan lesgeven in een internationale onderwijsinstelling! Tijdens de les bespreken we in het Engels actuele of universele thema’s. Dan laat ik studenten bijvoorbeeld in tweetallen een artikel uitzoeken over een recente archeologische vondst of een interessante ruimtelijke ontwikkeling, of iets over work-live-balance. Dat presenteren ze vervolgens in het Engels en daarbij ontstaan de mooiste gesprekken. De lessen zijn interactief en studenten leren elkaar goed kennen. Dat gaat over opleidingsgrenzen heen, waardoor het nooit saai is.

 Wat ik wil bereiken, ongeacht het vak waarin ik op dat moment lesgeef, is cultural awareness. Ik vind het belangrijk dat studenten een genuanceerd wereldbeeld krijgen. Dat zij leren inzien dat de wereld groter is dan Nederland, dat zij leren omgaan met verschillende achtergronden en belangen en dat zij niet te snel oordelen. Andere culturen leren kennen betekent dat je begrip krijgt voor elkaar. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het oplossen van wereldproblematiek.

Diversiteit en ambitieniveau

Wat ik leuk vind aan het werken bij Saxion is de diversiteit en het ambitieniveau. Ik ben zelf heel leergierig en ben altijd op zoek naar verbetering. Binnen Saxion kan ik mezelf ontwikkelen, op meerdere vlakken. Door op verschillende academies les te geven, in verschillende vakken, maar ook aan verschillende leeftijdsgroepen. Ik heb bijvoorbeeld lesgegeven aan docenten, een soort teamontwikkeling in de vorm van workshops Chinese taal en cultuur. Ook geef ik les aan deeltijdstudenten. Lesgeven aan volwassenen is op een andere manier uitdagend. Zij willen over het algemeen meer bereiken in minder tijd en zijn van zichzelf al heel gemotiveerd. De jonge studenten die een voltijdstudie volgen zijn naast hun studie meestal druk met volwassen worden, op allerlei manieren. Ik vind dat geweldig om te zien; hoe zij als ‘kind’ het eerste jaar binnenkomen, en in het derde jaar ineens als ‘volwassen’ student terugkomen van hun eerste stage. Dat is prachtig.” 

Maerhaba Yishake, Saxion Maerhaba Yishake, Saxion

Collega's vertellen. Lees hun verhalen

Als je bij Saxion komt werken, krijg je er ruim 2.700 collega's bij. Maak hieronder kennis met een aantal van hen. Zo krijg je een goede indruk van hun werkzaamheden, lees je wat zij leuk vinden aan hun baan en hoe zij bijdragen aan uitstekend en inspirerend onderwijs!

Kasper Kamperman, Saxion Kasper Kamperman Docent en Course Developer Creative Media & Game Technologies
Frank Evers, Saxion Frank Evers Docent Marketing en Nieuwe Media Hospitality Business
Maerhaba Yishake, Saxion Maerhaba Yishake Docent Business, Building & Technology
Lonneke Brands, Saxion Lonneke Brands Instructional Designer ICTO