Lonneke Brands, Saxion

Lonneke Brands

Instructional Designer

ICTO

"We ontwikkelen voortdurend nieuwe leermethoden, gericht op 21st Century Skills"

Mijn verhaal

“Als Instructional Designer help ik docenten en academies om hun vak op andere manieren vorm te geven en blended aan te bieden. Dus niet alleen face-to-face, maar ook online. Het leren en studeren wordt daardoor een stuk aantrekkelijker, en rijker aan ervaringen. Studenten moeten kunnen meebewegen met de dynamiek van de 21ste eeuw. Het eigen maken van de juiste skills tijdens hun opleiding is daarvoor noodzakelijk. Ik werk samen met het team van ICTO en met docenten aan een dynamische en interactieve leeromgeving, met online tools en toepassingen, passend bij de veranderende wereld waar we in leven.”

Flipping the classroom en gamification
 

“Docenten zijn vrij om gebruik te maken van de mogelijkheden die ons team hen kan bieden. We maken bijvoorbeeld steeds meer gebruik van ‘flipping the classroom’ en ‘gamification’. We inspireren docenten om hun vakinhoudelijke kennis via deze manier aan te bieden. Wanneer men eenmaal weet wat de mogelijkheden zijn, ontstaat er vanzelf enthousiasme. Door theorie online aan te bieden in de vorm van video, spel of simulaties, is er tijdens de colleges meer ruimte voor verdieping in de materie: discussie, persoonlijke aandacht, ingaan op vragen. Alles is qua techniek zo in te richten dat docenten vooraf inzicht hebben in knelpunten, zodat zij hun college daarop kunnen afstemmen. Studenten komen goed voorbereid een college binnen en het leren is stukken leuker wanneer je het in interactieve (spel) vorm kunt doen. We zien dit vaak terug in de studieresultaten.”

Het verschil maken
 

“Wat ik zo leuk vind is dat Saxion voorop loopt in deze vorm van ‘blended’ onderwijs. Er zijn niet zoveel hogescholen die deze functie op deze manier en in deze omvang inzetten. Ik krijg als Instructional Designer de kans om echt verschil te maken, om docenten en studenten te helpen op een hoger level te komen door actieve werkvormen te ontwikkelen die passen bij deze tijd en bij hun interesses. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Lonneke Bradns Lonneke Brands

Collega's vertellen. Lees hun verhalen

Als je bij Saxion komt werken, krijg je er ruim 2.700 collega's bij. Maak hieronder kennis met een aantal van hen. Zo krijg je een goede indruk van hun werkzaamheden, lees je wat zij leuk vinden aan hun baan en hoe zij bijdragen aan uitstekend en inspirerend onderwijs!

Kasper Kamperman, Saxion Kasper Kamperman Docent en Course Developer Creative Media & Game Technologies
Frank Evers, Saxion Frank Evers Docent Marketing en Nieuwe Media Hospitality Business
Maerhaba Yishake, Saxion Maerhaba Yishake Docent Business, Building & Technology
Lonneke Brands, Saxion Lonneke Brands Instructional Designer ICTO